Senaste inläggen


...fast det gör jag egentligen inte . Jag kallas Märta, men heter Trollsångens Simasuu. Det är finska och betyder...; NEJ det tänker jag inte berätta. Tänk att ge ett sånt namn till en jakthund! Man får ju skämmas!Jag och mina syskon fick finska namn för att mamma är född i Finland och pappa bor där. Finaste namnet tycker jag att min bror har. Han heter Siipi och det betyder "tjädervinge". Stiligt, eller hur? Speciellt på en trädskällare. Fast han kallas inte Siipi, utan Simba. Han har förresten en blogg tillsammans med sin storebror. Det finns en länk dit till höger på min blogg.


På dagarna leker jag jättemycket. Jag har en bästis på kenneln, det är

Vilja. Hon är stor, gul, mjuk, snäll, lekfull, rolig och tar alltid hand om mig. Jag brukar nästan alltid sova med henne. Mamma försöker bara fostra mig, det gör aldrig Vilja! Jag ska be mattarna ta några nya foton på mig så ni får se hur vacker jag är ;-)


MÄRTA

ANNONS


Hej allesamman!
Mitt liv är lugnt och rätt avspänt just nu, men det händer desto mer för min lilla valp Märta, som stannade hos husse :-( och mig. Därför har jag bestämt att Märta får ta över ansvaret för bloggen. Eftersom jag är mamma kommer jag givetvis att lägga nosen i blöt då och då – ni vet ju hur mammor är; ungarna blir aldrig vuxna ;-)


Jag hoppas att Märta snart har något att berätta.


Puss, puss så länge,

LOJSAN

ANNONS


...även om jag inte har lust att blogga direkt. Livet är så skönt nu, om det inte hade varit för att jag fått konkurrens om husses gunst. Märta sitter titt och tätt i hans famn och då ryms inte jag :-((

Jag brukar hota henne och fräsa åt henne när dom inte ser eller hör (tror jag i alla fall...) men ibland vet dom precis vad jag gör fast jag är så diskret.


Dom här bildrna är tagna den 5 april, just innan Jerry (den mindre tiken) flyttade till sin familj i Boden.


Jerry har bestämt sig... hon SKA ha "snodden" av Vilja...


...å se! Vulja gav sig till slut


Vilja övervakar Glittras och Jerrys lek


Gissa vad som hände 1 sekund senare... :-) . Jerry under bädden attackeras av Märta


Ibland ser mattarna o husse för mycket på TV. Då kan man sätta sig under TV:n o titta på dem. Fiffigt, eller hur?


Märta


Matskålen urstädad av t.v Jerry och t.h Märta


Jerry har övertaget (alltid!) Hon är målmedveten och ihärdig, något som blir bra i skogen


Jerry


Jerry i soffan med Anna


Dragkamp, t.v Jerry och t.h Märta


LOJSAN


Så glad jag blev när alla mina utflyttade valpar hörde av sig och verkar må bra! Hoppas ni fortsätter med det...


Du, Simba, har du träffat grannens hundar? Skäller dom på dig eller du på dem? Kommer du överens med din "storebror"?


Ronja, var sover du? I Dannes säng eller på golvet? Å så undrar jag om Danne slutat le med hela ansiktet? Han var så gullig när han hämtade dig, jag har aldrig sett någon gladare valpköpare!


Sissi, varför får du inte ligga på kökssoffan? Är det fint tyg på den? I så fall får du nog ligga i din egen bädd tycker jag. Lyckliga du som fått nosa på tjädervinge! Bra träning inför kommande jaktturer.


Mamma

LOJSAN


Hej mina ungar! Var är ni??? Era nya mattar och hussar lovade att höra av sig, men inte...


Jag vill att ni ska berätta lite hur ni har det i er nya familj och vad ni gör för "odygdigheter" ;-) Börjar ni bli rumsrena eller fuskar ni?

Bäst är det om ni skriver några rader till min blogg då och då så jag har lite koll på hur mina barn är.


Två är kvar hemma ännu. Märta som husse ska ha kvar och som ska dela min plats  :-((  och så Jerry som snart flyttar.


Puss på er från mamma

LOJSAN


Jaha, då har jag haft en valpkull och fostrat dem. Det var ju roligt och intressant på sitt sätt. Den enda smolken i bägaren var att jag inte fått följa med på husses kvällspromenader på nio veckor...


Men PLÖTSLIGT HÄNDER DET... Igår fick jag följa med igen. Åhhhhh så skönt och roligt det var. Vi gick där i mörkret och pratade med varandra. Jag är rätt "surrig" men det gillar husse.


Sedan ett par dagar låter jag inte valparna dia längre annat än små slurkar då och då. Husse tror att det är för att jag tar så väl hand om mina valpar och det kan han ju få tro då. Fast det är egentligen bara mig själv jag tar hand om. Nu får det vara slut med att slita i mina bröst, jag vill vara i fin form inför "bikinisäsongen". Enligt matte infaller den om några veckor... Jag vet förstås inte vad hon menar men håller god min. Just nu är jag lite förvirrad – det är rätt kallt och mycket snö för bikini, men matte brukar veta vad hon talar om så det blir nog "bikini" snart.


Ordningen återställd!


Efter skogspromenaden har vi det så här skönt i soffan. I högra hörnet ligger en magra. Oftast är det fyra stycken, men den här gången är det bara Zaffran.


LOJSAN


Idag är det lite sorgligt i magen min. Tre av mina valpar for till sina nya familjer igår. igår morse var jag kaxig och för första gången sa jag åt valparna att dom inte fick dia mig. Jag var nog lite sur för att dom skulle flytta...


En massa trevliga människor var hos oss under dagen och alla kliade på mig och valparna och det kändes jättebra! Men, sen...


Daniel och jag

Daniel och jag


Daniel med sin Ronja

Daniel har ett stadigt tag i sin Ronja (tik 3)


Först for Ronja (tik 3) till Daniel och hans familj i Kalix. Daniel är tio år och Ronja är hans första hund. Dom ska lära sig jaga tillsammans. Pappa och storebror följer med som skyttar och "hjälpare". Daniel sken som en sol hela tiden och jag kände att han verkligen älskade min valp, MINST lika mycket som jag.


Eva och Sissi

Matte Eva och Sissi (tik 1)


Sedan kom familjen Isaksson från Malmberget. Dom hade fastnat för tik 1. Det hade matte och husse också, men hon fick flytta till Malmberget. Hon kallas Sissi, till slut. Namnförslagen har varit många men det gällde att hela familjen skulle gilla namnet och det var inte lätt. Sissi är familjens sjätte norrbottenspets och husse är en hängiven jägare.


Rickard med hanen, Simba

Rickard med Simba i famnen


Det tredje som lämnade boet var hanen, Simba ska han kallas. Han flyttade till Kalix till Rickard och hans tjej. Rickard har mest jagat utan hund men nu var han så glad att få en riktig jaktkompis med sig ut i skogen. Rickard hade långt hår och skägg, något som valparna älskade. Om han inte sätter ihop håret kommer han att få en konstig frisyr eller bli skallig.


"Sista måltiden" när jag bestämde mig för att dom skulle få dia lite i alla fall...


Kvar är nu våran egen lilla Märta (tik 2) och tik 4 som igår fick namnet Jerry. Jag vet... Jerry är ett pojknamn men lillmatte tycker hon är så lik seriefiguren Jerry i "Tom och Jerry" så Jerry får det bli, åtminstone tills hon hittar ett hem också. Jerry är liten och kvick och en riktig retsticka när hon vill få igång dom andra hundarna för att leka – namnet Jerry passar jättebra!


Ronja testar Loves tålamod

Ronja testar Loves (11 år gammal) tålamod


Love med de valpar som är kvar hemma

Love har lagt sig i valphagen med Märta och Jerry som har det skönt mot Loves mage


LOJSAN


Glad Påsk alla mina vänner!


Konstigt så det kan bli... Jag trodde aldrig att jag skulle kunna vara ifrån mina valpar, men nu har jag inga problem alls med det. Om dom gnäller eller biter varandra för hårt DÅ är jag givetvis där med blixtens hastighet, men annars... Nää. Dom äter själva, leker själva eller med alla andra hundar så jag behövs inte längre.


Å så har det en annan VÄLDIGT stor fördel – jag kan ligga med husse i soffan på kvällarna när han ser TV. Det är jättemysigt. Ett tag trodde jag att det var slut med det, men det var det INTE!


Idag är det alltså dags för tre av mina små att flytta till sina nya hem. Mest tror jag Daniel har väntat och lilla Ronja (tik 3) kommer att bli en jättebra kompis till honom, både i sängen och i skogen, det är jag säker på!


Tik 1 far till Malmberget och hanen flyttar till Kalix. Där bor förresten också Danne med föräldrar och storebror.


Tik 2, Märta, stannar med husse och mig och tik 4 är osåld sedan matte bestämde sig för att den familj som var intresserade inte skulle få köpa henne. Men hon hittar säkert ett fint hem också!


Vi hörs i morgon!


LOJSAN

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se