Senaste inläggen


Igår kväll var jag med matte och lillmatte till Kalix för att träffa min son Simba och hans matte och husse. Vi utställningstränade Simba lite – han fick inte dra! – inför SSF:s utställning i Arvidsjaur lördag 22 november.


Här är Simba med matte...


...å här med matte och husse


Nästa lördag ska jag ligga och hålla tassarna för Simba. Jag är jättestolt över min vackre son.


LOJSAN

ANNONS
Av Joutsenvaaran Eloisa, alias Lojsan - 6 november 2008 20:02


Nåja, inte JAG förstås, och verkligen inte min dotter Märta, men läs här http://webnews.textalk.com/se/article.php?id=298507/ om nobs så får du se...


En sak stämmer då på mig och Märta också, bildtexten under den här bilden lånad från artikeln, skriven av Mats Blidström och publicerad i Jakt & Jägare


Norrbottenspetsar är de trognaste och absolut bästa sällskapshundar som man kan tänka sig, tycker husse.... och vi jagar fågel i skogen och ekorre på gården ;-) Ekorrjakten är inte så populär hos husse så jag har lärt mig att tyst sitta och titta på ekorrarna när de leker i träden, men oj så svårt det är! Ibland kommer det konstiga pip o ljud ur halsen på mig – alldeles av sig själv då.


LOJSAN

ANNONS
Av Joutsenvaaran Eloisa, alias Lojsan - 6 november 2008 10:16


 Den 25-26 oktober 2008 hölls Finska Mästerskapet för norrbottenspets i skogarna kring Nykarleby, Finland.

13 hundar finns i prislistan och den hane som vi valde till Lojsans första kull, Vili, blev trea. Ägare till Vili är Pentti Veikkolainen, Ylivieska.

Vi är såååå stolta och önskar givetvis hans valpar och deras ägare, fantastiska dagar i skogen!


Här kan du se prislistan: http://www.spj.fi/ppk/pdf_kuvat/koet_sm_08_tulokset.pdf


LOJSAN

Av Joutsenvaaran Eloisa, alias Lojsan - 17 oktober 2008 16:17


Simba har varit på ett par inofficiella utställningar tillsammans med sin matte och husse. Här är en "skrytbild" på Simba och hans rosetter efter debuten – han blev BIR-valp men oplacerad i finalen.Efter det har han också varit på inofficiell utställning i Överkalix. Då var husse och Märta dit och hälsade på honom. Han blev BIR-valp med väldigt fin kritik. Gammelmatte tycker att han är jättefin, men han behöver lära sig gå finare i koppel så han kan visa sina väldigt vackra rörelser.

Senare i höst ska han på sin första officiella utställning.


LOJSAN

Av Joutsenvaaran Eloisa, alias Lojsan - 15 oktober 2008 18:08


Nu ska ni ÄNTLIGEN få se några bilder på mina fina valpar.

Först Sissi:

Här är bilder från jakten och hennes första fågelSå här skrev husse Kent i mailet till gammelmatte:

Nu har vi börjat jaga med Sissi och idag föll första fågeln. Hon hittade en tjädertupp som satte sig i en gran och skar näbb åt henne. Hon började skälla direkt och gjorde några uppehåll men jag behövde bara smyga ca. 50m så såg jag tuppen som satt perfekt med sidan emot mig.Då skottet gick och fågeln slog i marken fortsatte Sissi att skälla på den stendöda fågeln.Hon var rädd för den, men efter att hon fått några köttslamsor från utgångshålet och mycket beröm så vågade hon sig till slut fram och nosa påtuppen.Vilken bra start vi har fått – hunden är ju bara sju mån. Nu hoppas vi alla på fortsatt jaktlycka!


I morgon kommer bilder på Sissis bror Simba.


LOJSAN

Av Joutsenvaaran Eloisa, alias Lojsan - 14 oktober 2008 20:46


Usch, så skamlig jag känner mig. Det är så länge sedan ni hört något från mig och mina små på bloggen. Fast små, förresten... dom är ju 7½ månad nu och har börjat leva sitt spännande liv "på riktigt".

Jag själv har haft en lång och välbehövlig vila efter första valpkullen. Inte för att dom var besvärliga precis, men dom inkräktade alldeles för mycket på min och husses kvalitetstid... (skogspromenaderna och den i soffan frmför TV:n).


Jag hade ju hoppats att han skulle bli min helt och hållet bara det här var över, men inte! Han behåller Märta! Ja, hon är söt och god, men vi måste ju dela på gracerna och det är inget jag är bra på. Däremot är jag rätt duktig på att sura – och VISA det, tydligt och länge. Han lär sig kanske så småningom vad det innebär att vara otrogen mot mig :-(


Jag har fått bilder via mail på malmbergtjejen "Sissi" och kalixkillen "Simba". Dom har varit duktiga i skogen och i utställningsringen. Ska be matte söka fram mailen med bilderna och publicera dem i morgon. När får jag bilder från mina andra älskade ungar då?


LOJSANSommarhälsningar från

MÄRTA


Idag har jag fått två fina bilder från min syster Sissi i Malmberget. Hon skäller fågel – fast ännu bara lavskrika och småfågel ;-).
Igår när hon var i husses skogskoja vid Linaälven drullade hon i vattnet och fick en ofrivillig simtur.


Bilder och berättelser om min enda brors, Simba, kan du se i hans blogg. Länk t.h


MÄRTASkaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se