Direktlänk till inlägg 17 december 2008

Sissis jaktrapport hösten 2008

Av Joutsenvaaran Eloisa, alias Lojsan - 17 december 2008 19:20


För några dagar sedan kom en lång och intressant rapport ur Kents jaktdagbok. Kent äger Sissi och de har varit flitiga i skogen. 26 jaktturer har det blivit.


Vid första jakten fälldes två fåglar, sedan har det inte gått lika bra. Dålig föryngring har gjort att de fått slåss med "överlevarna", d.v.s klok gammelfågel.


Sissi har ett jättebra luktsinne och hittar fågel, men när de sitter på marken tar ungdom och jaktiver över och hon jagar dem (med skall...) till världens ände. De går inte att hitta igen för ett nytt försök. Å det är nog bra, med den typen av jakt ska man inte ha utdelning och hitta den fågeln igen (tycker matte i alla fall).


Ett par bilder på Sissi fick jag också.
LOJSAN


PS. Hon ligger med frambenen i kors när hon vilar, precis som jag. Det ser förnämt ut och jag vill vara lite märkvärdig.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

I morse var husse en riktig SVIKARE! Han gick till skogs och tog bara Märta med sig. Usch på honom! Han skyllde på att jag inte såg så pigg ut, hm... Fast hur pigg är han själv när han äter för mycket!? Matte bjöd på färska älgben igår och vi var ...


För en tid sedan kom denna hälsning från min duktiga dotter Sissi, genom hennes husse Kent.    Sissi med nyskjuten tjädertupp efter ett bra skallarbete   LOJSAN ...

  I lördags var min son Simba på utställning i Piteå. Det var Södra Norrbottens Kennelklubbs internationella utställning. Simba fick den här kritiken: Stram unghund m fint huvud härligt pigment mkt bra front ben o tassar ännu lite tunn i kroppen goda...

  Lilla Sissi i Malmberget har varit på skidutflykt i Sjaunja idag långfredag. Lyckans ost!     GLAD PÅSK! önskar en avundsjuk mamma LOJSAN som har varit på sin dagliga skogspromenad, men i koppel! för det finns så mycket hare i vår promenadskog ;-(...

  Huvudstudie av Märta 18 februari 2009   Vi mår alla bra, men vi tycker inte att vi har så mycket att berätta...   LOJSAN ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se